Χορωδίες Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς

Νεανική Χορωδία Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς

  Ιδρύθηκε το 1987 και στόχος της χορωδίας είναι η πολύπλευρη μουσική καλλιέργεια των μελών, μέσα από το χορωδιακό τραγούδι, η δημιουργία ενός πολιτιστικού κυττάρου διάδοσης και αξιοποίησης της Ελληνικής μουσικής παράδοσης και η ανάπτυξης της μουσικής παιδείας στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.Η χορωδία παρουσιάζει σειρά πρωτότυπων συναυλιών και βραβευμένων χορωδιακών συνθέσεων με αξιόλογο εκπαιδευτικό υλικό. Σε συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό 4Ε, παρουσιάζει πρωτότυπες συναυλίες-αφιερώματα.

Στο πλαίσιο υλοποίησης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων ανταλλαγής νέων, φιλοξενεί νεανικές χορωδίες από την Κύπρο, Φιλανδία και Ισπανία. Κάθε χρόνο πραγματοποιεί συναυλίες-εκδηλώσεις και στο Εξωτερικό: Κωνσταντινούπολη, Ιταλία, Παρίσι, Αυστρία, Ουγγαρία, Κύπρο κ.ά.Έχει βραβευτεί από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα χορωδιών 2000 στο Linz Αυστρίας και από το Ίδρυμα Πνευματικών και Ηθικών Αξιών στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.Ιδιαίτερη τιμή για τη χορωδία είναι η συνεργασία με γνωστούς βραβευμένους λογοτέχνες, όπως Θεόδωρος Σαντάς, Θεόδωρος Βουτσικάκης, Μυρσίνη Βιγγοπούλου, Φωτεινή Φωτιάδου κ.ά., έργα των οποίων παρουσιάζει σε πρώτη εκτέλεση.

Παράλληλα, ως προς τους στόχους της χορωδίας, θεωρείται σημαντική η συμμετοχή σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, συναυλίες αγάπης, επισκέψεις σε νοσοκομεία και ιδρύματα. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται μια πολυδιάστατη πνευματική καλλιέργεια και πολιτιστική δράση.

Τέλος, αξιοσημείωτο είναι ότι η χορωδία διαθέτει ψηφιακό αρχείο μουσικής, σε μορφή ηλεκτρονικού κειμένου braille για μαθητές με προβλήματα όρασης.

Διευθυντής χορωδίας: π. Θεόδωρος Τσαμπατζίδης, Καθηγητής μουσικής.

Πληροφορίες-Ακροάσεις νέων μελών (ηλικίας από 10 ετών):
Κάθε Σάββατο 6-7:30 μ.μ. στην Αίθουσα Ηχοχρωμάτων του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς.

Διεύθυνση: Βενιζέλου και Αγίου Παντελεήμονος, 55133 Καλαμαριά.

Τηλ.: 2310-431010, Email: brailletheo@gmail.com.

 

 

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΧΟΡΩΔΙΑ Ι.Μ. ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ & ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

 Ιδρύθηκε στα 1987, στα πλαίσια της προσφοράς της Μητρόπολης στη νεολαία της Καλαμαριάς! Την ευθύνη οργάνωσής της ανέλαβε ο τότε υπεύθυνος ιερέας του Γραφείου Νεότητος, π. Κων/νος Τσίτσελας και Μαέστρος της ο Βίκτωρ Γλυκίδης. Γρήγορα απέκτησε υψηλό ποιοτικό επίπεδο παρουσιάζοντας ποικιλία χορωδιακών έργων σε πλήθος συναυλιών και Φεστιβάλ στην Ελλάδα και χώρες της Ευρώπης με μουσική συνέπεια και πολλές επιτυχίες! Βραβεύτηκε σε Φεστιβάλ της Αυστρίας και Τσεχίας! Ως εκκλησιαστική Χορωδία Κοριτσιών έψαλλε 4φωνη Θ. Λειτουργία κι Εγκώμια του Επιταφίου Θρήνου. Το 2014 μετά από 20ετή παύση αναδημιουργήθηκε και πάλι από το Γραφείο Νεότητος της Μητρόπολης με το σημερινό της Μαέστρο, Βίκτωρα Γλυκίδη και ήδη παρουσίασε αξιόλογο χορωδιακό έργο σε διάφορες συναυλίες και συνεργασίες με γνωστούς Καλλιτέχνες κι άλλες Χορωδίες, όπως «το Παραμύθι χωρίς όνομα» των Ι. Καμπανέλλη και Μ. Χατζηδάκι, τραγούδια του Μ. Θεοδωράκη, σύγχρονη ελληνική και ξένη μουσική, και συμμετοχές όπως στο Φεστιβάλ του Δήμου Αλεξάνδρειας, στο χορωδιακό φεστιβάλ του «Ορφέως Λευκάδας» υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Ι. Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Θεσσαλονίκης! Σήμερα λειτουργεί ως μεικτή κι ως Γυναικεία Χορωδία με πλούσιο κοσμικό κυρίως ρεπερτόριο και σημαντική δράση! Οι πρόβες της είναι ένα 2ωρο, μία φορά την εβδομάδα!

Εγγραφές νέων μελών στο τηλ. 6942703202, κ. Γλυκίδης.

Πρόβες γίνονται κάθε Δευτέρα στον Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμανος στις 8:30 με 10:30 μμ.

 

 

 

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ Ι.Μ. ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ & ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

 Ιδρύθηκε το 2014 από το Γραφείο Νεότητος της Μητρόπολης, ως νέο χορωδιακό φυτώριο, ώστε να δώσει την ευκαιρία στα μικρότερα παιδιά να καλλιεργηθούν μουσικά και πνευματικά και να επανδρώσουν στο μέλλον τα χορωδιακά τμήματά της! Με Μαέστρο τον Βίκτωρα Γλυκίδη η χορωδία τραγούδησε σε λαμπρές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και σε αρκετές ακόμα ως σήμερα συναυλίες και Φεστιβάλ, όπως στο «Φεστιβάλ Χορωδιών του Πυθαγορείου Ωδείου Περαίας», στο Θέατρο «ΚΑΠΠΑ» Περαίας, το καλοκαίρι του 2015, στο Φεστιβάλ του Δήμου Αλεξάνδρειας την Άνοιξη του 2016 και στο Φεστιβάλ Ενοριακών Χορωδιών του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Θεσσαλονίκης, το Καλοκαίρι του 2016!Είναι οικοδέσποινα Χορωδία από το 2016 ένός χορωδιακού Φεστιβάλ για Νεανικές και Παιδικές Χορωδίες, που οργανώνει με την ελπίδα ότι ο Πανάγαθος και Πάνσοφος Θεός θα το ευλογήσει, ώστε ν’ αποτελέσει έναν ακόμα σημαντικό πολιτισμικό-μουσικό και χορωδιακό θεσμό στην Καλαμαριά κι ευρύτερα δίνοντας βήμα σε παλιές κι αρχάριες χορωδίες να δείξουν το έργο τους! Οι πρόβες είναι κάθε Σάββατο, 4-5.30’ το απόγεμα στον Ι. Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος – στο Κέντρο της Καλαμαριάς.

Εγγραφές νέων μελών στο τηλ. 6942703202, κ. Γλυκίδης.

Πρόβες  γίνονται κάθε Σάββατο στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στις 4:00 με 5:30 μμ.