Το ευλογημένο έργο της Κατηχήσεως

«Τώρα πια σάς άγγιξε η οσμή τής μακαριότητας, όλους όσοι ήρθατε στις τάξεις της Κατηχήσεως. Τώρα πια μαζεύετε τα νοητά άνθη για να πλέξετε ουράνια στεφάνια. Τώρα πια έπνευσε η ευωδία του Αγίου Πνεύματος». Με αυτά τα λόγια αρχίζει την πρώτη ομιλία του προς τούς κατηχουμένους, ένας από τους σπουδαιότερους κατηχητές στην ιστορία της αγίας Εκκλησίας μας, ο άγιος Κύριλλος αρχιεπίσκοπος Ιεροσολύμων, που έζησε κατά τον 4ο αιώνα μ.Χ..

 

Από την αποστολική εποχή ως τις μέρες μας, το ευλογημένο έργο τής Κατηχήσεως μέσα στην Εκκλησία, υπήρξε διαρκές. Ανταποκρινόταν στην εντολή τού Κυρίου, «Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη, βαπτίζοντες αυτούς εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, διδάσκοντες αυτούς τηρείν πάντα όσα ενετειλάμην υμίν· και ιδού εγώ μεθ᾿ υμών ειμί πάσας τας ημέρας έως της συντελείας του αιώνος. Αμήν» (Ματθ. 28.19-20).

 

Με τον λόγο της Κατηχήσεως, η Εκκλησία μυεί τούς ανθρώπους, βαπτισμένους και φωτιζομένους, στις αιώνιες και ουράνιες αλήθειες τής πίστεώς μας — το μυστήριο τής Αγίας Τριάδος, την ενανθρώπιση, τα πάθη και την ζωηφόρο Ανάσταση του Υιού και Λόγου του Θεού, τη δωρεά του Αγίου Πνεύματος, την μετάνοια, την άφεση, την προσευχή, τη ζωή των Αγίων και την τελική νίκη της αγάπης και της ειρήνης επί των δυνάμεων του σκότους και της ακαταστασίας.

 

Με ευαισθησία και υπευθυνότητα, συνεχίζει και εμπλουτίζεται συνεχώς το θεάρεστο έργο της Κατηχήσεως και στις ενορίες τής Μητροπόλεώς μας, με σκοπό να γνωρίσουν τα παιδιά και οι νέοι, ακόμη και οι ενήλικες, τον Χριστό.

 

Ειδικότερα οργανώνονται και λειτουργούν:

  • Κατηχητικά όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο)
  • Ομιλίες φοιτητών, νέων και ενηλίκων
  • Ομάδες μελέτης της Αγίας Γραφής

Ομιλίες

Κάθε Δευτέρα στις 7:30 μμ στο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο Καραμαούνα 29, γίνεται Μελέτη Αγίας Γραφής από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας  κ. Ιουστίνο.

Ο κύκλος της  A‘ Επιστολής προς Θεσσαλονικείς του Απόστολου Παύλου, έχει λήξει, μπορείτε όμως να ακούσετε ή να κατεβάσετε τις ομιλίες από το Πολυδύναμο Ραδιόφωνο της Μητρόπολης μας, σε μορφή mp3.

Ο νέος κύκλος ομιλιών θα ξεκινήσει τον  Σεπτέμβριο του 2017 και θα τελειώσει τον Ιούνιο του 2018 και θα γίνει η μελέτη της  Β’ Επιστολής προς Θεσσαλονικείς του Απόστολου Παύλου, καθώς και της Προς Κορινθίους Α’  και Β’  Επιστολής του Απόστολου Παύλου.

Και κάθε Πέμπτη στις 8:00 μμ στο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο Καραμαούνα 29, γίνεται Σύναξη Φοιτητών και νέων από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας  κ. Ιουστίνο.

Ο κύκλος ομιλιών 2016-2017, έχει λήξει, μπορείτε όμως να ακούσετε ή να κατεβάσετε τις ομιλίες από το Πολυδύναμο Ραδιόφωνο της Μητρόπολης μας, σε μορφή mp3.

Ο νέος κύκλος ομιλιών θα ξεκινήσει τον  Σεπτέμβριο του 2017.

Τώρα μπορείτε να ακούσετε ή να κατεβάσετε, όλες τις ομιλίες ανά κατηγορία,

από το Πολυδύναμο Ραδιόφωνο της Μητρόπολης μας, σε μορφή mp3.

(πατήστε στον σύνδεσμο ομιλιών παρακάτω που σας ενδιαφέρει για να μεταφερθείτε αυτόματα)

Ελπίδα, προσδοκία και σύνθημά μας, τα λόγια τού αποστόλου Παύλου προς τους Θεσσαλονικείς, με τα οποία ο άγιος Κύριλλος κλείνει τις Κατηχήσεις του (Α΄ Θεσσ. 5, 23), «Είθε ο Θεός, που δίνει την ειρήνη, να σας κάνει ολοκληρωτικά δικούς Του. Κι ας διατηρηθεί άμεμπτη ολόκληρη η ύπαρξή σας, το πνεύμα, η ψυχή και το σώμα σας κατά τον ερχομό του Κυρίου μας Ιησού Χριστού», στον Οποίο ανήκει η δόξα, στους αιώνες των αιώνων. Αμήν.