Την ένδοξον Μεταμόρφωσιν εν τω Θαβωρίω Όρει του Ιησού Χριστού εόρτασαν χθες, κατά το Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής, σύσσωμος ο Κλήρος και ο λαός της Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, με επικεφαλής τον Ποιμενάρχη της, Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, κ. Ιουστίνο.
Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλαμαριάς, όπου πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από πολύ νωρίς για να συμπανηγυρίσει αυτή τη μεγάλη Δεσποτική Εορτή.
Συγχοροστατών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων.
Το θείο λόγο κήρυξε ο καθηγητής πανεπιστημίου κ. Χρήστος Οικονόμου, ο οποίος αναφέρθηκε στο μεγάλο αυτό γεγονός της Θείας Μεταμορφώσεως.
Ακολούθησε πάνδημος λιτανεία στους δρόμους της πόλεως.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν αύριο, Τρίτη 6 Αυγούστου, με τον Όρθρο και την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. 













