Η Τιμία Κάρα της Αγίας Νεομάρτυρος Ακυλίνας της Ζαγκλιβερινής στην Καλαμαριά

Η αγία Κάρα της Αγίας Νεομάρτυρος Ακυλίνης της Ζαγκλιβερινής μεταφέρθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, κατόπιν αιτήματος του οικείου Ποιμενάρχου κ. Ιουστίνου προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιερισσού κ. Θεόκλητο και ευλογίας αυτού. 

Την αγία Κάρα κόμισε στην Καλαμαριά ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Δωρόθεος Ζέρβας, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού και η υποδοχή της πραγματοποιήθηκε στα προπύλαια του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Θείας Μεταμορφώσεως, προ της ενάρξεως του Κατανυκτικού Εσπερινού της Β’ Κυριακής των Νηστειών, από τον οικείο Ποιμενάρχη κ. Ιουστίνο. 

Προ του τέλους του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος κ. Ιουστίνος, ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη Ιερισσού κ. Θεόκλητο για την παροχή ευλογίας για την έλευση της αγίας Κάρας, ως και τον Πρωτοσύγκελλο του κ. Δωρόθεο για τον κόπο της μεταφοράς.  

Να σημειωθεί ότι η Αγία Κάρα μεταφέρθηκε στην Καλαμαριά με αφορμή το αφιερωμένο, από την Ιερά Μητρόπολη, στους Αγίους Νεομάρτυρες, έτος 2026.

Μετάβαση στο περιεχόμενο